woensdag, 30. september 2009 - 10:48

Vrijspraak buschauffeur na seks met zwakbegaafd meisje

Zwolle

De buschauffeur die meerdere keren seks had met een minderjarig en zwakbegaafd meisje is vrijgesproken. Dit meldt de Stentor.

Tijdens het onderzoek hadden de rechters weliswaar vastgesteld dat het meisje enigszins achterloopt in haar ontwikkeling, maar dat wil volgens de rechters niet zeggen dat het meisje niet in staat was bepaalde handelingen te weigeren.

Bij de zitting van twee weken geleden leek het erop dat de seksuele handelingen al vanaf haar veertiende plaatsvonden, maar daarvan is niets gebleken in de tenlastelegging.

Volgens de persrechter kregen de twee pas seks toen het meisje al een jaar of zestien was. Vandaar dat haar minderjarigheid tijdens de eerste ontmoetingen niet opgenomen is in het vonnis.

De 59-jarige buschauffeur uit Zuidwolde leerde in 2005 het toen 14-jarige meisje kennen op de lijn Zwolle-Nieuwleusen. Wat begon als een gezellig praatje mondde al snel uit in ontuchtige handelingen en later in volwaardige seks. Om seks met haar te kunnen hebben, reed de man met zijn bus naar afgelegen plekjes.


Een maand geleden werd nog drie jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, geëist.

De vrijspraak bezorgde dinsdagmiddag een schok in de rechtszaal. De moeder van het meisje verliet na de uitspraak geëmotioneerd de zaal.
Provincie:
Tag(s):