zondag, 12. juli 2009 - 21:50

Vrijwilligers Rabo Zomertheater Borger in het zonnetje gezet

Borger

Dit jaar is het tiende jaar dat stichting De Groene Ruimte zomertheatervoorstellingen organiseert in openluchttheater de Speulkoel in Borger. Het is ook het jaar dat de banken in het theater werden opgeknapt, dat de jeugd meespeelt in de film ‘op Zoek naar Oek’ én een geschikt moment om de vele vrijwilligers van het theater eens in het zonnetje te zetten. Daarom kwam burgemeester Marco Out van de gemeente Borger Odoorn afgelopen donderdag langs met gebak voor de vrijwilligers.

Vrijwilligers van De Groene Ruimte en PKN Borger hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan het opknappen van de banken in het openluchttheater. Burgemeester Out aanschouwde het resultaat met eigen ogen en sprak zijn bewondering uit voor de inzet van de vrijwilligers. Alle banken werden voorzien van een rugleuning, zodat de bezoeker nu — in combinatie met een zelf meegebracht kussentje — comfortabel zit tijdens de voorstelling. De heer van der Zedde van het stichtingbestuur vertelt hierover: “Voordat de bankjes van leuningen konden worden voorzien, moesten ze allemaal verplaatst worden om ruimte te maken. Dat is in januari al gebeurd. Daarna zijn alle leuningen op maat gemaakt en gemonteerd, de klus is nu afgerond.’’

Het opknappen van de banken is maar een tipje van de sluier van het werk van de vele vrijwilligers. Zij verzorgen ten slotte al tien jaar lang de voorstelling, maar ook alles daar omheen: ze maken zelf de kostuums en het decor, verzorgen de verlichting en techniek, maken live muziek en regelen de catering en de kassa. Ook is er een groep vrijwilligers actief met het jeugdtheater. Een bijzonder project is de film ‘Op zoek naar Oek’, die momenteel door De Groene Ruimte in coproductie met het Hunebedcentrum wordt ontwikkeld. Zo’n 25 jeugdspelers en ongeveer 25 volwassenen doen hier aan mee. Burgemeester Out had de eer om tijdens het bezoek als eerste de ‘trailer’ van de film te bekijken, waarin hij zelf ook een rol speelt: die van de burgemeester. De film is te zien in de filmzaal van het Hunebedcentrum op 19 en 20 september.

In augustus speelt in het Rabo Zomertheater de jubileumvoorstelling ‘Vakantie met gevolgen’, waarvoor momenteel de voorbereidingen gaande zijn. Het toneelstuk speelt in de 18e eeuw in Italië, waar twee totaal verschillende families in elkaars nabijheid op vakantie gaan met alle gevolgen van dien. Data: vrijdag 21 augustus (première), zaterdag 22 augustus, woensdag 26 augustus, vrijdag 28 augustus en zaterdag 29 augustus vanaf 20.30 uur. Voor meer info over de voorstelling en het reserveren van kaarten zie: www.rabo-zomertheater.nl of bel 0599 - 35 35 04.

De opknapbeurt van de banken werd financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Borger-Odoorn en Rabobank Borger-Klenckeland.
Provincie:
Tag(s):