woensdag, 9. december 2009 - 23:21

Vrouw springt inbreker op zijn nek

Een zus van de bewoonster van een huis aan het Zwartepad heeft dinsdagavond rond 20.45 uur twee inbrekers overlopen

De vrouw lette op de woning van haar zus die niet thuis was. Ze zag een schim in huis en ging naar binnen. Ze sprong een man die onbevoegd in de woning was op zijn nek.

Hij schudde haar af en vertrok uit de woning, samen met een mededader. De vrouw belde haar dochter die ook naar de woning kwam en onderweg de twee daders tegenkwam. Het zou gaan om twee licht getinte mannen. De een was ongeveer 1,90 meter lang had een normaal postuur en droeg een bruine leren jas tot op zijn heupen. Hij had een capuchon op en een sjaal om.

De andere man was ongeveer 1,70 meter lang en had een stevig postuur. Hij was in het donker gekleed. Ze droegen samen een tas. De politie heeft met meerdere surveillance-eenheden naar de daders gezocht maar niemand meer in de omgeving aangetroffen.

De voordeur van de woning aan het Zwartepad bleek na inspectie te zijn opengetrapt. De woning was doorzocht en een televisietoestel was al losgekoppeld. Vermoedelijk heeft de zus met haar kordate optreden diefstal van spullen kunnen voorkomen.

Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Schagen: 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):