donderdag, 10. september 2009 - 12:10

Waterbranche schiet Amsterdam te hulp

Amsterdam

De producenten en importeurs van water in Nederland draaien deze week overuren. Wegens een storing in het waterleidingennet rondom de gemeente Amsterdam en de gemeente Hulst was het leidingwater in deze gebieden van mindere kwaliteit, en deden ziekenhuizen en zorginstellingen een beroep op de waterproducenten.

Deze schoten uiteraard te hulp door de gemeenten extra te bevoorraden. "Het gaat hier om meer dan een miljoen liter water in allerlei soorten en formaten", aldus directeur Jouke Schat namens de branchevereniging voor Frisdranken, Waters, Sappen (FWS).

De vraag naar verpakte waters vertoont nu een piek. Niet alleen ziekenhuizen en zorginstellingen vragen uit voorzorg naar verpakte waters, maar ook de gewone consument haast zich naar de supermarkt voor water uit de fles of het pak. Retailers constateren een toeloop op het verpakte water en zien weekvoorraden er nu in een paar dagen doorheen gaan. De leden van de FWS zijn op dergelijke situaties voorbereid en kunnen zodoende dagelijks de zorginstellingen en de retail van extra voorraden voorzien. Ieder jaar is er namelijk wel een aantal gevallen waarbij inwoners van een gemeente in Nederland door een defect van het waterleidingennet naar verpakt water grijpen.

Cijfers
Normaliter wordt in een septembermaand ongeveer 22 miljoen liter aan verpakt water in Nederland afgezet. De verwachting is dat dit deze maand zeker een miljoen liter hoger zal liggen.
Provincie:
Tag(s):