vrijdag, 11. september 2009 - 10:42

Waterpolitie legt schepen baggerproject stil

Urk

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) uit Lelystad heeft donderdag 10 september op de Urkervaart drie duwboten en zes duwbakken stilgelegd in verband met overtreding van diverse voorschriften. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Tegen de schippers, de eigenaren van de schepen en de werkgevers van de bemanning wordt proces-verbaal opgemaakt. De door de Waterpolitie gecontroleerde schepen werden ingezet bij het uitbaggeren van de Urkervaart tussen Urk en Tollebeek. Drie van de vier duwboten hadden geen geldig certificaat van onderzoek of voeren in strijd met het afgegeven certificaat.

De duwboten waren bovendien niet uitgerust van een marifoon waardoor bijvoorbeeld het communiceren met andere schepen onmogelijk was. Ook zes van de elf gebruikte duwbakken hadden geen geldig certificaat van onderzoek. Bij de controle van de bemanning constateerde de Waterpolitie dat op alle duwstellen slechts één schipper aanwezig was. De voorgeschreven tweede man ontbrak.

Tegen de schippers, de werkgevers van de bemanning, en de eigenaren van de schepen wordt proces-verbaal opgemaakt. In overleg met de Inspectie Verkeer en Waterstaat besloot de Waterpolitie alle duwboten en duwbakken een vaarverbod op te leggen tot de geconstateerde gebreken verholpen zijn.
Provincie:
Tag(s):