vrijdag, 13. november 2009 - 18:46

Waterschap plaatst betuining bij Zimmermanpolder

Waterschap Zeeuwse Eilanden heeft dit jaar de dijk bij de Zimmermanpolder versterkt. Het werk aan het kustvak is klaar, maar nu blijkt dat er nog betuining nodig is bij de watergang. De oplevering van de kustversterking is daarom uitgesteld tot 18 december aanstaande.

De weg onderaan de dijk blijft tot die tijd afgesloten vanaf Van der Haveweg tot aan het witte huisje aan de Zimmermanweg. Het verkeer wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de onderhoudsweg bovenop de dijk.

Betuining betekent dat we aan de zijkant van de watergang (op het talud), paaltjes in de grond zetten en een doek ertussen spannen. Dit doek houdt de grond tegen die van de zijkant afglijdt tijdens een regenbui. Zo zorgen we ervoor dat de watergang niet dichtslibt met grond. Omdat het deze zomer nauwelijks heeft geregend, was het moeilijk om in te schatten of betuining nodig zou zijn. Nu er wel een paar flinke buien zijn geweest, zien we dat de grond toch af en toe wegglijdt.

Het waterschap heeft de dijk bij de Zimmermanpolder over een lengte van 2.6 kilometer opgehoogd tot 9.8 meter boven NAP. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat financiert het project, het waterschap voert het uit.
Provincie:
Tag(s):