zondag, 22. maart 2009 - 16:37

Weer een bloedeloze 0-0 voor FC Utrecht en Volendam

(Elfvoetbal) FC Volendam en FC Utrecht hebben voor de tweede keer dit seizoen in een onderling duel met 0-0 gelijkgespeeld. Net als destijds in Utrecht was het een saaie, bloedeloze vertoning. Beide teams verdienden eigenlijk geen punt met het optreden dat ze op de mat legden.

De Domstedelingen hebben inmiddels al vijf duels op rij niet gescoord. De thuisclub ziet zichzelf door het gelijkspel en de winst van De Graafschap afgelopen vrijdag op SC Heerenveen weer terug op de vertrouwde laatste plaats in de Eredivisie.

FC Utrecht begon de wedstrijd met Morten Skoubo in de spits. De Deen is zowat het hele jaar geblesseerd geweest, maar was fit en startte in de basiself. Wie dacht dat hij het Utrechtse onvermogen om te scoren kon veranderen, kwam bedrogen uit. De ploeg van trainer Ton Du Chatinier is in deze fase van de competitie bij machte om voorin veel af te dwingen. Zonder Cedric van der Gun is er eigenlijk geen enkele creativiteit in de ploeg, waardoor er plichtmatig wordt aangevallen.

De Volendammers zagen dat al snel en probeerden in de eerste helft, door het wat meer verzorgde spel, druk te zetten op de verdediging van de uitclub. Dit strandde steeds zo rond de zestienmeter, want ook het elftal van trainer Frans Adelaar mist de finesse om voldoende kansen te produceren. Daarom werd de wedstrijd een strubbeling op het middenveld, met veelvuldig balverlies en dito slechte passes.

Het eerste kansje was zowaar wel voor de Domstedelingen. Francis Dickoh stuurde Loïc Loval diep en de rechtsbuiten schoot de bal goed in, maar keeper Jeroen Verhoeven stopte de inzet met zijn benen.

Na rust bleef Michel Vorm toch weer achter in de kleedkamer. De sluitpost kon niet verder, maar de precieze toedracht van zijn blessure is niet duidelijk. Wesley de Ruiter verving de neo-international. Het hielp verder allemaal niet veel. De tweede helft was bijkans nog schrijnender dan de eerste. Kansen, of eigenlijk zelfs mogelijkheden, waren echt op één hand te tellen. Beide teams zagen geen kans om de keepers aan het werk te zetten, waardoor het al vrij snel duidelijk werd dat de brilstand als eindscore op het bord zou komen.

FC Volendam is door het ene puntje dus weer rode lantaarndrager. Het blijft ontzettend spannend onderin, zeker door de overwinningen van Roda JC en De Graafschap. FC Utrecht moet oppassen dat ze hun belangrijke achtste positie op de ranglijst niet verspelen. Want als je steeds maar niet scoort, kun je ook niet winnen. Wellicht dat Du Chatinier in het interlandweekend iets kan verzinnen waardoor zijn elftal weer aan het maken van doelpunten toekomt.