vrijdag, 6. november 2009 - 17:41

Weer twee aanhoudingen voor strandrellen

Rotterdam

In het onderzoek naar de strandrellen in Hoek van Holland zijn weer twee personen opgepakt. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Dit heeft de politie Rotterdam-Rijmond vrijdagmiddag bekend gemaakt. Het totaal aantal gearresteerden voor de strandrellen is nu vijfendertig.

De politie heeft dinsdagmiddag een 32-jarige man uit Alpen aan den Rijn aangehouden. Hij had zich gemeld op een politiebureau in Rotterdam-West. Woensdagmiddag is een 15-jarige jongen uit Spijkenisse aangehouden door rechercheurs. Hij zat al vast in een gevangenis in Spijkenisse en is in verzekering gesteld. De twee zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten.

Onder leiding van twee Officieren van Justitie doet de politie Rotterdam-Rijnmond onderzoek naar de ongeregeldheden op het strand van Hoek van Holland. Aan de hand van verklaringen van politiemensen en andere getuigen, en het minutieus bekijken van beeldmateriaal, wordt onderzocht wie op het strandfeest strafbare feiten heeft gepleegd.
Provincie:
Tag(s):