maandag, 26. oktober 2009 - 21:26

Wegwerkzaamheden N919 tussen Huis ter Heide en Veenhuizen

Veenhuizen

De provincie Drenthe voert tot en met 13 november 2009 wegwerkzaamheden uit aan de N919 tussen Huis ter Heide en Veenhuizen.

Vanaf maandag 26 oktober, 07.00 uur tot en met maandag 9 november, 07.00 uur is het laatste gedeelte tussen de Kerklaan tot en met de kruising Oosterwoldseweg/Hoofdlaan nabij Veenhuizen in beide richtingen afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het verkeer met bestemming Norgerhaven, Bankenbosch, Esserheem en het dorp Veenhuizen moet dan gebruikmaken van het weggedeelte tussen de aansluiting N373 (Huis ter Heide) en de Kerklaan in Veenhuizen. Voor het doorgaande verkeer richting Oosterwolde en Assen staan de omleidingsroutes met borden aangegeven. De woningen en bedrijven blijven zoveel mogelijk bereikbaar en het (brom)fietsverkeer kan gebruik blijven maken van het fietspad.

De provincie Drenthe voert de volgende werkzaamheden uit aan het traject: asfalteren en aanbrengen van nieuwe wegmarkering, verbreding van de weg, reconstructie van diverse kruispunten en aanpassing van de openbare verlichting. De werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd, waarbij steeds een gedeelte van de N919 in beide richtingen is afgesloten voor het doorgaande verkeer. Maandag 26 oktober 2009 is het gedeelte tussen de aansluiting N373 (Huis ter Heide) en de Kerklaan in Veenhuizen weer beschikbaar voor het verkeer met bestemming Norgerhaven, Bankenbosch, Esserheem en het dorp Veenhuizen. Wel moet het verkeer tot en met 13 november op het gehele traject rekening houden met kortdurende afzettingen van een halve rijbaan, omdat er nog wordt gewerkt aan de inritten en bermen.

De weersomstandigheden kunnen de duur van de uitvoering van het werk beïnvloeden.
Provincie:
Tag(s):