vrijdag, 20. november 2009 - 16:11

Wereldpremière: nieuwe Fiat Doblò en Doblò Cargo

De nieuwe functionele Fiat Doblò is een praktische, ruime auto die plaats kan bieden aan 7 personen. Een echte ‘family space’ dat voldoet aan de hoogste eisen en normen qua veiligheid, respect heeft voor het milieu en ‘value for money’ biedt. De nieuwe Doblò Cargo zit wederom aan de top van het segment

‘Ruimte’ met dat woord in gedachte is de nieuwe Fiat Doblò ontworpen. Ruimte voor familie en vrienden, ruimte voor mensen die graag in gezelschap zijn en ruimte voor forenzen die de Doblò kiezen als werkpartner.

In vergelijking met de vorige Doblò waarvan er een miljoen van zijn verkocht, is de nieuwe Doblò compleet veranderd qua design, motoren en technische specificaties.

De nieuwe Fiat is ‘best in class’ in termen van ruimte en qua lage emissie-uitstoot. Dit is te danken aan het nieuwe platform; meer passagiersruimte (wielbasis is 2.755 mm en daarmee de grootste in zijn segment), een bagageruimte van 790 liter, gereduceerde CO2-uitstoot (129 g/km bij de 1.3 MultiJet 90 pk motor: de laagste in zijn categorie), de standaard veiligheidsvoorzieningen én het praktische interieur waarbij de stoelen niet alleen omgeklapt, maar ook eenvoudig uit de auto genomen kunnen worden.

De bumperpartij en voorruit zijn geïntegreerd in de body. De elegante neus straalt de veiligheid uit die hij ook garandeert. De hoge wielkasten dragen eveneens bij aan zijn sterke uitstraling. De lijnen aan de achterpartij benadrukken de grootte van de eenvoudig te bereiken laadruimte. De rijke hoeveelheid aan glas geeft de nieuwe Doblò een elegante uitstraling. Door het gebruik van diverse kleuren en materialen, is het interieur zowel functioneel als een prettige en comfortabele (leef)omgeving.

De Fiat Doblò biedt keus uit 4 motoren: een 95 pk benzineblok en 3 diesels met vermogens van 90, 105 en 135 pk. Later komt daar een milieuvriendelijke bi-fuel Natural Power versie (aardgas en benzine) bij en een dieselmotor welke gekoppeld zal zijn aan een gerobotiseerde versnellingsbak.

Alle motoren garanderen voldoende en soepele trekkracht, laag geluidsniveau, lage operationele kosten (brandstofverbruik en onderhoud), betrouwbaarheid en respect voor het milieu.
De motoren zijn beschikbaar in Euro 4 en 5 versies en bieden het Start&stop systeem om een lager verbruik te garanderen.


Om onder alle omstandigheden optimaal rijgedrag, comfort en actieve veiligheid te verzekeren, is de Doblò uitgerust met innovatieve features, zoals een bi-link achterwielophangingsyteem. Het consistente en voorspelbare weggedrag van de Doblò wordt tevens gegarandeerd door ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling) en ESP met hillholder.

De besteller is ontworpen en gebouwd om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van passieve veiligheid, dankzij zijn carrosserie met kreukelzones, airbags en innovatie zij-airbags voor die zowel hoofd als borst beschermen. Automatic climate control, cruise control, parkeersensoren, een Blue&Me handsfree systeem en niet te vergeten het Blue&Me TomTom navigatiesysteen, zorgen voor optimale omstandigheden voor de bestuurder om de aandacht op de weg te kunnen houden.

De nieuwe Fiat Doblò Cargo zit aan de top van het segment als het gaat om prestaties en functionaliteit. Hij biedt een grotere laadruimte dan zijn voorganger, met een vierkante laadvloer die volledig benut kan worden. Om het laden en lossen te vergemakkelijken is de besteller aan de zijkant uitgerust met schuifdeuren en aan de achterzijde met grote deuren. Recordbrekende statistieken (lengte binnenin tot 2,2 m, breedte tussen de wielkasten 1,23m, laadvolume van 3,4 tot 4,2m3, laadvermogen van 750 tot 1000kg, een gecombineerd verbruik van 4,8l/100km én een actieradius van 1.250 km met de 1.3 MultiJet motor) zorgen ervoor dat de Fiat Doblò Cargo enorme voordelen biedt in het kader van optimalisatie en reductie van de “running costs”.

De Doblò kent 7 carrosserievarianten: besteller met korte en lange wielbasis, besteller met verhoogd dak, 5-zits combi met korte en lange wielbasis; een buitengewoon aantrekkelijke en hagelnieuwe korte- en lange versie met verlaagd chassis die gemakkelijk en goedkoop kan worden omgebouwd voor specifieke doeleinden zoals koel- en kiepwagens.

De nieuwe modellen zijn beschikbaar vanaf half januari 2010, maar kunnen in Italië al besteld worden vanaf eind november en in andere Europese markten vanaf december.
Categorie:
Tag(s):