donderdag, 5. november 2009 - 14:59

Werkbezoek CDA-kamerlid basisschool Dussen

Dussen

Op dinsdag 9 november zal Tweede Kamerlid Jan de Vries (CDA), op uitnodiging van wethouder Hak, een werkbezoek brengen aan basisschool De Sprankel, te Dussen. De school pleiten voor het afschaffen van de vakantiespreiding. De gemeente Werkendam valt onder twee verschillende vakantieregio's: de regio Zuid en de regio Midden. Dit veroorzaakt organisatorische en onderwijskundige problemen.

De grens kan dwars door gezinnen lopen. In het uiterste geval hebben kinderen binnen één gezin in de zomervakantie maar drie weken gezamenlijk vrij. De werkende ouder moet dan wel gedurende 9 weken opvang regelen voor de kinderen. Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen zelfs helemaal niet gezamenlijk vrij hebben. Dit alles werkt luxe verzuim in de hand.

Verder kunnen kinderen bij de overstap van de basisschool naar de middelbare school te maken krijgen met een vakantie van 4 of juist 9 weken. Daarnaast ondervinden scholen op onderwijsgebied planningsproblemen, omdat het ene schooljaar lang en het volgende schooljaar juist weer een paar weken korter is.
Provincie:
Tag(s):