vrijdag, 27. november 2009 - 21:43

Werkzaamheden onderdoorgang A6 — Veluwedreef — Waterlandseweg

Almere

Het verkeer wordt steeds drukker in Almere. Om de doorstroom van het verkeer op het verkeerspunt bij de onderdoorgang A6 — Veluwedreef — Waterlandseweg te blijven garanderen, is het noodzakelijk dat er maatregelen worden genomen. Daarom worden er meer en langere voorsorteerstroken aangelegd. Ook komt er een busstrook. Door deze werkzaamheden aan de onderdoorgang A6 moet de weg ter plaatse worden afgesloten.

De werkzaamheden beginnen op maandag 7 december om 6.00 uur ’s morgens en duren tot en met woensdag 16 december 2009 om 6.00 uur ’s morgens.

De afrit (afslag 5) van en de toerit (richting Lelystad) naar de A6 is afgesloten. De Waterlandseweg vanaf de kruising Meentweg — Kemphaanweg — Waterlandseweg richting A6 is ook afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid door middel van de bekende gele borden.

Vanwege de beperkte ruimte onder de A6 is het nagenoeg niet te doen om de werkzaamheden uit te voeren wanneer er ook verkeer rijdt. Om snel te kunnen werken en de veiligheid te waarborgen is besloten de om de werkzaamheden in een fase uit te voeren. Dit is niet alleen veiliger voor de wegwerker en de weggebruiker, maar het komt ook de kwaliteit van de werkzaamheden ten goede. Daarnaast is er een kortere periode van overlast.

Verkeer komende vanuit Almere Stad richting:
• Amsterdam kan de gebruikelijke route blijven volgen,
• De Kemphaan, Overgooi, Almeerderhout wordt omgeleid via Vrijheidsdreef, Tussenring, A6, A27, Vogelweg en Waterlandseweg. (bekende gele borden + ANWB-borden) 2,
• Zeewolde en Hilversum, Utrecht wordt omgeleid via Vrijheidsdreef, Tussenring, A6, A27 (bekende gele borden + ANWB-borden) 2.

Verkeer komende vanuit Amsterdam richting:
• Almere Stad wordt omgeleid via de Hogering (s101) en de Markerdreef (bekende gele borden + ANWB-borden),
• Zeewolde wordt omgeleid via A6 en A27 (bekende gele borden + ANWB-borden),
• De Kemphaan, Overgooi, Almeerderhout wordt omgeleid via A6, A27, Vogelweg en Waterlandseweg (bekende gele borden).

Verkeer komende vanuit Almere Haven richting:
• Almere Stad Centrum wordt omgeleid via Paralleldreef, Havendreef, Stedendreef, Cinemadreef en Spoordreef (bekende gele borden + ANWB-borden),
• Zeewolde en Hilversum, Utrecht wordt omgeleid via A6 en A27. (bekende gele borden + ANWB-borden),
• De Kemphaan, Overgooi, Almeerderhout wordt omgeleid via A6, A27, Vogelweg en Waterlandseweg. (bekende gele borden + ANWB-borden).

Verkeer komende vanuit De Kemphaan, Overgooi, Almeerderhout richting A6 wordt omgeleid via Waterlandseweg, Vogelweg en A27 (bekende gele borden + ANWB-borden).

Verkeer komende vanuit Utrecht, Zeewolde richting Almere (Stad) wordt omgeleid via A27 en A6 (bekende gele borden + ANWB-borden).

Verkeer komende vanuit Lelystad richting:
• Almere Stad wordt omgeleid via Tussenring en Vrijheidsdreef (bekende gele borden + ANWB-borden)1,
• Kemphaan, Overgooi wordt omgeleid via A27, Vogelweg en Waterlandseweg (bekende gele borden + ANWB-borden).

Noot 1: deze omleiding geldt niet gedurende de gehele werkzaamheden. Alleen wanneer ter hoogte van de betreffende kruising werkzaamheden zijn, wordt deze omleidingsroute ingesteld.

Noot 2: Afhankelijk van waar men in Almere Stad vandaan komt, wordt het verkeer ook omgeleid via de Hagevoortdreef naar de Tussenring en dan de route van noot 2.

Bus 156 (Hilversum) en 159 (Zeewolde)
Door de wegafsluiting kunnen bus 156 en 159 niet hun gebruikelijke route rijden. De bussen worden omgeleid via de Veluwsekant Oost, Verlaatweg, Weteringweg en een stukje oude Weteringweg, welke aansluit op de Waterlandseweg (en vice versa). Vanuit Zeewolde/Hilversum rijdt de bus gewoon de gebruikelijke route. Met deze omleidingsroute worden alle haltes gewoon aangedaan; de reistijd is echter enkele minuten langer.

Mocht het zo zijn dat vanwege weersomstandigheden de toplaag van het asfalt niet aangebracht kan worden, dan worden deze werkzaamheden na de winter uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):