woensdag, 9. september 2009 - 21:25

Wethouder overhandigt prijs BOS-project "Kies voor hart en sport"

Exloo

Obs De Zweng uit Exloo heeft dinsdag 8 september een prijs uitgereikt gekregen uit handen van wethouder sport Frits Alberts van de gemeente Borger Odoorn.

De Zweng heeft de prijs ontvangen omdat er vanuit de groepen 7 & 8 van de school de meeste aanmeldingen waren voor de sportkennismakingslessen van het BOS-project “Kies voor hart en sport”. In totaal hebben er 20 kinderen deelgenomen aan de sportkennismakingslessen. Als waarderingsprijs heeft de school een door SportDrenthe samengestelde sporttas ontvangen met sportmaterialen en bidons.

“Kies voor hart en sport” heeft als doel kinderen kennis te laten maken met een grote verscheidenheid aan sporten. Op die manier kunnen kinderen in een later stadium een bewustere keuze maken voor een sport die bij ze past.

Tijdens het project “Kies voor hart en sport” worden op de basisscholen in de gemeente een aantal theorielessen gegeven over bewegen en aansluitend worden er ook praktijklessen verzorgd. Deze lessen zijn aanvullend op de bestaande sportlessen van de school en worden verzorgd door geschoold kader van SportDrenthe. Tijdens het project wordt de samenwerking gezocht met de lokale sportverenigingen die betrokken worden bij de sportkennismakingslessen.
Provincie:
Tag(s):