woensdag, 11. november 2009 - 18:29

Wild west rit over de A28

Wijster

Op de Nieuwe Es in Wijster hield de politie dinsdagmiddag mede door de goede hulp van buurtbewoners een 19 jarige inwoner van Assen aan.

De man wordt verdacht van het plegen van meerdere verkeersovertredingen, het niet voldoen aan een stopteken van de politie, het veroorzaken van een aanrijding, het verlaten van de plaats van het ongeval en diefstal van kleding.

In Hoogeveen trok de auto op de Middenveldweg de aandacht van een politiepatrouille door de snelheid waarmee gereden werd. De auto reed de A-28 op in de richting Assen. Ter hoogte van de afrit Pesse werd een stopteken gegeven. De bestuurder negeerde dit en ging er met hoge snelheid vandoor. Daarbij werd met hoge snelheid over de vluchtstrook gereden en werden auto’s links en rechts ingehaald. De auto nam de afslag Spier en reed in de richting Wijster. De rit eindigde op de Drijberseweg in Wijster waar de auto tegen een boom botste.

Nog voor de agenten ter plaatse waren lukte het de bestuurder te ontkomen. Na een uitgebreide zoektocht, waarbij omwonenden de politie een aantal keren op het spoor zette van de gevluchte man, werd hij kort daarna aangehouden. Tijdens zijn vlucht te voet zag hij nog kans om van kleding te wisselen. Hij stal kleding van een waslijn achter een woning en liet zijn eigen kleding daar achter.
Provincie:
Tag(s):