zaterdag, 1. augustus 2009 - 21:58

Willem II wint foutenfestival tegen Vitesse

(Elfvoetbal) Het is maar goed dat het meisje, dat voor de aftrap mee het veld op mocht, Christophe Grégoire niet per ongeluk te hard liet struikelen. Anders had de Franse middenvelder van Willem II nooit tegen Vitesse kunnen uitgroeien tot Man/Schlemiel of the Match.

Hij scoorde na drie minuten de 1-0 en stiftte 21 minuten later de Tilburgers bijna op prachtige wijze naar een nog ruimere voorsprong. De lat boven de verbouwereerde Piet Velthuizen stond echter nog meer schoonheid in de weg.

In de tweede helft werd Grégoire eveneens de schlemiel van de wedstrijd na het ontvangen van een terechte tweede gele kaart. Het Willem II-publiek gunde hem desalniettemin een warm applaus.

De goede wedstrijd van Grégoire, die vorig seizoen nog mocht vertrekken bij Willem II, sneeuwde een beetje onder door de vele fouten die er op het veld plaatsvonden. Door een communicatiestoornis tussen Civard Sprockel en Frank van der Struijk ontstond de 1-0. En een glijpartij van Paul Verhaegh was debet aan de 2-0 van Saïd Boutahar. Aan de andere kant leidde dom balverlies van Veloso en Jens Janse bijna de aansluitingstreffer van Vitesse in.

De Arnhemmers hadden overigens ook pech. Paal en kruising stonden in de tweede helft de 2-1 in de weg. En een honderd procent strafschop werd ze eveneens onthouden, toen scheidsrechter Ben Haverkort meedeelde in het blunderfestival en niets zag in de overtreding van Boutahar op Verhaegh.

De 2-1 van invaller Sinan Kaloglu en bevrijdende 3-1 van Swinkels in de slotminuten waren verder de enige vermeldenswaardige wapenfeiten. Willem II speelde zeker niet beter dan Vitesse, maar maakte wel net iets minder fouten. Op basis daarvan was de overwinning terecht.