donderdag, 17. september 2009 - 22:08

Winkelcentrum Emmer wijk Emmerhout naar tijdelijk onderkomen

Emmen

Begin 2010 verhuizen de winkeliers die nu tussen de Houtwegen in de Emmer wijk Emmerhout gevestigd zijn naar een nieuw tijdelijk onderkomen. Dit onderkomen bestaat uit mobiele units, die worden geplaatst op het plantsoen aan de noordkant van de weg (tussen bakkerij Kolkman en de Schepershof).

Naar verwachting zullen de units daar twee jaar blijven staan. Er worden 27 nieuwe parkeerplaatsen in de buurt van de units aangelegd. De winkeliers zijn blij met de gekozen locatie en verwachten hun klanten de komende twee jaren goed te kunnen bedienen. Winkeliers in het tijdelijke winkelcentrum

De volgende winkeliers krijgen een plekje in het tijdelijke winkelcentrum: De Wijkwijzer, kapsalon Duo, The Readshop, kapsalon Shifano en snackbar-café The Pit.De Wibra en bakkerij Kolkman zitten al in het noordelijk deel van het winkelcentrum en hoeven niet te verhuizen. De C1000 krijgt een plekje in het voormalige pand van Super de Boer. Snackbar Emmerhout en Chinees Indisch restaurant Ni Hao Fook blijven op hun huidige locatie aan de Haar.

Gemeente Emmen, Lefier, Urban Interest (eigenaar van het winkelcentrum), Domesta en de vereniging voor Wijkbelangen Emmerhout hebben gezamenlijk het geld bijeen gebracht voor dit tijdelijke winkelcentrum.

Als alles volgens planning verloopt, start eigenaar Urban Interest in januari 2010 met de sloop van het centrumgedeelte dat tussen de Houtwegen ligt. De gemeente heeft de bouwvergunning fase één voor het winkelcentrum afgegeven. De ingediende zienswijzen (bezwaren) zijn door het college afgewezen. De bouwwerkzaamheden voor het nieuwe winkelcentrum tussen de Houtwegen starten in april 2010 en zijn naar verwachting eind 2011 afgerond.

Het winkelcentrum is onderdeel van een heel nieuw centrumgebied in Emmerhout. Aan de westkant (tegenover de Borg) en aan de oostkant tegenover het medisch centrum komen twee flats met in totaal 78 huur-appartementen voor Woonzorg Nederland. Aan de zijkanten langs de Houtwegen worden nog eens 10 woningen gebouwd. Als het middelste deel van het centrum klaar is gaat Urban Interest voor Lefier in totaal 84 sociale huurwoningen aan de noord- en de zuidkant van het centrum bouwen

Het project ‘vernieuwing winkelcentrum Emmerhout’ is onderdeel van het wijkprogramma Emmerhout van Emmen Revisited.
Provincie:
Tag(s):