maandag, 28. december 2009 - 9:31

Winkelovervaller snel aangehouden

Amsterdam

Na een gewapende overval op een kledingwinkel aan de Eerste Sweelinckstraat (Amsterdam De Pijp) op woensdagavond 23 december rond 20.30 uur is een 29-jarige man aangehouden als verdachte.

De dader liep tijdens de kerstkoopavond de kledingwinkel binnen en bedreigde het aanwezige winkelpersoneel met een vuurwapen. Hij wist een geldbedrag buit te maken en vluchtte de winkel uit.

De politie werd onmiddellijk gewaarschuwd. Politiemensen kregen snel de beschikking over een duidelijk signalement van de overvaller. Een politieman van een speciaal burgerteam kreeg vrij snel zicht op de gevluchte verdachte.

Tijdens het volgen van de verdachte werd gezien dat hij, niet ver van de overvallen zaak, een woning binnen ging. Korte tijd later verliet de verdachte de woning en kon hij zonder problemen op straat worden aangehouden.

Tijdens het onderzoek in de woning werd een nepvuurwapen en de vermoedelijke buit aangetroffen. De verdachte is naar een politiebureau overgebracht en ingesloten. De recherche van het Bureau Districtrecherche Zuid nemen de zaak in onderzoek.

Team speciaal voor overvallen
In verband met de koopavonden voor de feestdagen wordt er door de politie meer gesurveilleerd, zowel herkenbaar in uniform als door politiemensen in burger. De wijkteams De Pijp en De Koninginneweg hebben samen een Prioriteitenteam gevormd. Dit burgerteam is de afgelopen weken, op het gebied van de aanpak van overvallen, al diverse keren succesvol geweest. De politieman die de overvaller zo snel in zicht kreeg, maakt deel uit van dit team.
Provincie:
Tag(s):