zaterdag, 20. juni 2009 - 23:02

WKE Nederlandskampioen amateurvoetbal

Emmen

Voor het begin van de voetbalwedstrijd om het algeheel amateurkampioenschap tussen Woonwagen Kamp Emmen (WKE) en Rijnsburgse Boys zat de sfeer op sportpark "Grote Geert" in Emmen er zaterdagmiddag al goed in. Duizenden Emmenaren en de duizend meegereisde supporters van Rijnsburg bouwen alvast een feestje.

De eerste helft bleef doelpuntenloos. Rijnsburgse Boys kwam in de tweede helft op een 2-0 voorsprong en niemand geloofde nog in de kansen van WKE. Maar de Oranjehemden van het woonwagenkamp lieten zich uiteindelijk toch niet het kaas van het brood eten. In de laatste vijf minuten van de reguliere wedstrijd scoorde WKE maar liefst drie keer!

Dat betekende dat er na de 1-0 verlies die WKE vorige week in Rijnsburg leed er twee keer 15 minuten werd verlengd. In de eerste helft van de verlenging zette WKE 4-2 op het scorebord van stadion Grote Geert aan de Sluisvierweg in Emmen. In de tweede verlenging, toen de spanning om te snijden was, scoorde Rijnsburgse Boys in de laatste minuut nogmaals, waarmee de stand op 4-3 kwam.

Kort daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd af, waarna het penaltyschieten begon. Beide ploegen misten de eerste zes penalty's.WKE was tijdens deze thriller, ook wel strafschoppenloterij genoemd, uiteindelijk de koelste en de uiteraard de gelukkigste ploeg van deze gedenkwaardige zaterdag. De beslissende strafschop, werd gestopt door de held van WKE keeper Raymond Beukeveld. Daardoor werd zondaghoofdklasser WKE voor de eerste keer in zijn bestaan algeheel amateurkampioen van Nederland.

De duizenden WKE supporters stroomden het veld op en namen hun helden op de schouders. Niemand minder dan oud Ajax voorzitter Michael van Praag reikte om zeven uur de kampioensschaal van Nederland uit aan WKE.