zondag, 12. juli 2009 - 17:19

Woning uitgebrand na brandstichting

Grootebroek

Zondagmorgen om 3:29 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een woning op de Refter 93 in Grootebroek in brand stond. De ter plaatse komende agenten konden door de uitslaande brand en rookontwikkeling de woning niet meer betreden.

De brandweer had de brand snel onder controle, echter kon niet voorkomen dat de woning geheel is uitgebrand. De politie gaat uit van brandstichting.

De woning was onderdeel van een blok van zeven woningen. De politie heeft de bewoners uit deze woningen uit voorzorg naar buiten gehaald. Het gaat hierbij om vijf personen. Enkele bewoners waren op vakantie. De woningen naast de uitgebrande woning hebben alleen rookschade opgelopen. Er zijn geen gewonden gevallen en de omwonenden hebben allemaal onderdak elders kunnen regelen. Een aantal getuigen zag ten tijde van de brand een kaarsje op de vensterbank branden. De 26-jarige bewoner van het pand kwam later in de nacht terug van een avond stappen. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie voert een technisch onderzoek uit in de woning naar de precieze oorzaak.
Provincie:
Tag(s):