zaterdag, 11. juli 2009 - 18:08

Zeer grote brand bij chemiebedrijf in Nijmegen

Nijmegen

In Nijmegen heeft zaterdag een zeer grote brand gewoed bij een bedrijf dat chemische stoffen maakt. Bij de brand is een persoon zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis waar hij in de loop van de nacht aan zijn verwondingen is overleden. Dit heeft de gemeente Nijmegen bekendgemaakt.

De brand brak rond 16.00 uur uit. De brandweer was met veel mensen en materieel ter plaatse om de brand te bedwingen.

Omdat bij de brand veel zwarte rook vrijkomt adviseerde de brandweer aan omwonenden om de ramen en deuren gesloten te houden. De rook was tot in de verre omgeving te zien.

Er werd een crisisteam samengesteld om de nodige maatregelen te nemen. De politie heeft een sms-alert in een straal van 2 kilometer rond het bedrijf uitgezonden om omwonenden op de brand te attenderen en ramen en deuren te sluiten.

Een geluidswagen heeft het publiek op de terrassen op de Waalkade uit voorzorg verzocht naar binnen te gaan. De Weurtseweg was afgesloten voor verkeer. Het scheepvaartverkeer op de Waal werd stilgelegd.

Update 21.00 uur:Geen schadelijke stoffen
De brandweer heeft na metingen bij de brand bevestigd dat er geen giftige stoffen zijn vrijgekomen.De rook en stank zijn niet schadelijk voor de gezondheid. Bij hinder van rook of stank wordt nog altijd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

Rook en stank kunnen lichte klachten veroorzaken aan ogen of luchtwegen, maar mensen hoeven daarvoor geen contact op te nemen met hun huisarts. Mensen met een astmatische aandoening kunnen bij klachten contact opnemen met hun huisarts. Huisartsenposten zijn geïnformeerd.

Het nablussen zal tot in de loop van zondag duren. Pas daarna, vermoedelijk pas maandag, kunnen Arbeidsinspectie en Technische Recherche een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):