donderdag, 26. november 2009 - 12:03

Zeer grote brand verwoest goederenopslag in Amsterdam

Amsterdam

De brandweer in Amsterdam heeft rond 15.45 uur het sein ‘brand meester’ gegeven voor de grote brand aan de TT Vasumweg. De brand brak donderdag even voor het middaguur uit bij het bedrijf City Box. Zowel het pand als de opgeslagen goederen zijn door de brand verwoest.

De brandweer was met veel materiaal aanwezig en had opgeschaald naar zeer grote brand. Het bedrijf City Box slaat goederen op voor bedrijven en particulieren. In het pand lagen spullen van ca. 900 klanten.

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer heeft een meetploeg ingezet. Daarnaast werden korpsen uit de regio opgeroepen om kazernes in Amsterdam te bezetten. De brandweer riep mensen in de nabije omgeving op ramen en deuren gesloten te houden.

Update 20.00 uur
De brand is mogelijk ontstaan door werkzaamheden aan een lift waarbij vonken vrijkwamen. Om omstreeks kwart voor vier werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Dit betekent dat de brand onder controle is en zich niet verder uitbreidt. De verschillende kleine brandhaarden in het pand zijn moeilijk te bereiken voor de brandweer. Om de brand volledig te blussen is het nodig dat delen van de gevel gesloopt worden. Deze werkzaamheden en het verdere blussen zullen naar alle waarschijnlijkheid nog tot morgen duren.

Geen schadelijke stoffen
De metingen door de brandweer hebben geen schadelijke stoffen opgeleverd. Wel raadt de brandweer de mensen in de omgeving aan om, zolang de rook te zien of te ruiken is, de ramen en deuren gesloten te houden. Ook is het waarschijnlijk dat er morgen in de omgeving van de brand asdeeltjes gevonden worden. Uit de metingen van de brandweer is gebleken dat ook deze asdeeltjes niet giftig zijn en geen asbest bevatten. Bewoners kunnen de deeltjes dus zelf opruimen.Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl

Video: Robby Hiel
Provincie:
Tag(s):