donderdag, 29. oktober 2009 - 9:50

Zeeuws Kampioenschap Panna Knock Out 2009

Kapelle

Donderdag 29 oktober a.s. strijden jongens en meiden om de Zeeuwse titel Panna King of Panna Queen! Om 13.15 uur opent Solange Smit, Nederlands Kampioene Panna K.O. 2008 het kampioenschap met een wedstrijd tegen wethouder J. Herselman. Daarna gaan jongens en meisjes, vanaf 7 jaar, uit verschillende Zeeuwse plaatsen in Racketcentrum te Kapelle ‘de kooi’ in voor de Zeeuwse titel.

In de afgelopen weken zijn uit voorrondes in zes Zeeuwse gemeenten: Borsele, Goes, Kapelle, Middelburg, Reimerswaal en Vlissingen, de winnaars per leeftijdscategorie naar voren gekomen. De winnaars kregen ieder een ticket om deel te nemen aan het Zeeuws Kampioenschap Panna K.O. 2009, dat dit jaar in de gemeente Kapelle plaats vindt.

De deuren van het Racketcentrum aan de Vroonlandseweg 47 in Kapelle gaan om 12.45 uur al open. Rond 16.45 uur worden de winnaars bekend gemaakt. Zij ontvangen een mooie beker, een echt Panna King T-shirt en een ticket voor het Nederlands Kampioenschap Panna K.O. 2009 in Eindhoven.

Naast het toernooi zijn er ook diverse nevenactiviteiten. Zo is er de mogelijkheid om te kijken hoe hard (km/u) je schiet bij een vrije trap; kun je deelnemen aan een wedstrijd hooghouden en wordt er ‘levend tafelvoetbal’ gespeeld! Hieraan mag iedereen vanaf 7 jaar gratis meedoen. Dus kom kijken en aanmoedigen of trap misschien zelf ook nog een balletje mee deze middag!

Panna Knock Out is en vorm van straatvoetbal op een klein veldje, waarbij je één tegen één speelt. Door middel van behendige trucjes probeer je de tegenstander af te troeven. Een wedstrijdje duurt maximaal drie minuten. Degene die de meeste doelpunten heeft gemaakt is de winnaar. Wanneer je echter een panna maakt (de bal door de benen van je tegenstander speelt) heb je direct gewonnen.
Provincie:
Tag(s):