vrijdag, 4. september 2009 - 12:14

Zes Italianen verblijven illegaal in vakantiewoning

Leersum

De politie heeft op donderdagochtend 3 september op de Bijenlaan en bij de Rijksstraatweg in totaal zes personen aangehouden. Zij worden verdacht van het illegaal verblijven in een vakantiewoning op vakantiepark Ginkelduin.

Na een melding van het personeel van het vakantiepark dat een aantal mannen daar illegaal zou verblijven, gaan agenten die morgen ter plaatse. Ze hebben inmiddels ook van het personeel de kenmerken van de auto van de verdachten doorgekregen. Die zien ze in het centrum van Leersum rijden. Als de verdachten de politieauto zien, gaan ze er met hoge snelheid vandoor.

De agenten zetten de achtervolging in. Ze geven de bestuurder van de auto een stopteken. In eerste instantie negert de bestuurder het stopteken. Wanneer hij op de Bijenlaan niet langs een langzaamrijdend voertuig kan komen, moet de bestuurder toch stoppen. De politie houdt de bestuurder aan, net als de bijrijder en de twee andere inzittenden. Eerder die ochtend hebben andere agenten de twee andere verdachten aangehouden bij de Rijksstraatweg. Personeel van het vakantiepark had hen ge���¯dentificeerd.

De zes verdachten van respectievelijk 23 (2), 24, (2), 25 en 29 jaar en afkomstig uit Itali���« moeten mee naar het politiebureau voor verhoor. De mannen krijgen een campingverbod. Bovendien moeten zij de rekening van 650 euro betalen voor hun verblijf in de vakantiewoning.
Provincie:
Tag(s):