donderdag, 26. november 2009 - 23:09

Zes straatrovers uit Zuidoost aangehouden

Amsterdam

Met de aanhouding van zes jongeren uit Amsterdam Zuidoost denkt de politie meerdere straatroven te hebben opgelost. De politie kwam begin november de jeugdige rovers, in de leeftijd van 17 tot 22 jaar, op het spoor. De jongeren bleken in een groter netwerk te opereren, dat in het centrum van de stad toeristen op straat beroofde.

De dadergroep die in beeld kwam, hanteerde dezelfde werkwijze en ook de signalementen kwamen steeds overeen. Ze hielden zich op rond het Rokin, Munt en Singel en opereerden in wisselende samenstelling. De groep was vooral uit op toeristen en de buit bestond voornamelijk uit geld.

De politie kwam met het straatroofteam in actie en hield binnen tien dagen in totaal zes verdachten aan. De eerste vijf konden op 9 november worden aangehouden na een straatroof in de buurt van Madame Tussauds. Er waren twee toeristen door vijf mannen beroofd. Op het Koningsplein liepen kort na de roof vijf mannen die voldeden aan het signalement.

Uit verder onderzoek van het straatroofteam kwam naar voren dat de 19-jarige hoofdverdachte niet tot de vijf aangehouden personen behoorde. Na uitgebreid technisch en tactisch onderzoek kon de man alsnog op donderdagochtend 19 november worden aangehouden.

Alle zes verdachten zijn bekenden van de politie. Ze zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Van hen zitten er nog vijf vast. Het team zet het onderzoek voort. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):