maandag, 17. augustus 2009 - 18:34

Zingen voor de Kerk der Friezen

Breda

Op zondag 30 augustus a.s. om 16.00 uur zal in de kathedrale kerk aan de St. Janstraat 8 te Breda een benefietconcert worden gegeven door het Projectkoor voor de Kerk der Friezen. Dit koor, bestaande uit circa 85 zangers en zangeressen uit alle windstreken, heeft als doel om door middel van concerten in diverse Nederlandse kerken geld bijeen te zingen voor de zeer dringende restauratie van de Kerk der Friezen in Rome.

Beschermheer is Mgr. Van den Hende, bisschop van Breda, die binnen de Bisschoppenconferentie het aanspreekpunt is voor alle zaken rond de Kerk der Friezen.

De kerk, gelegen op een steenworp afstand van het Sint Pietersplein, heeft een sterk Nederlands gerichte geschiedenis, die teruggaat tot de vroege Middeleeuwen.

Na een periode van verval is deze belangwekkende historie in de jaren tachtig van de vorige eeuw herontdekt door de vorige bisschop van Breda, Mgr. Tiny Muskens. Met name door zijn toedoen is het kerkgebouw in langdurig bruikleen afgestaan aan de Nederlandse kerkprovincie, die daardoor wel verantwoordelijk is voor restauratie en onderhoud.
De kerk is nu al weer enkele jaren een druk bezochte ontmoetingsplaats voor Nederlandstalige Romegangers en ontwikkelt zich ook steeds meer tot een centrum van oecumene.
Provincie:
Tag(s):