woensdag, 9. september 2009 - 21:04

Zingende barkeeper in finale "Op zoek naar Johan"

Heerenveen

Douwe Kool uit Heerenveen heeft woensdag de Finale bereikt van de zoektocht naar de nieuwe Johan voor Twarres. Douwe heeft meegedaan met de voorrondes van Q-Music in samenwerking met Twarres ”op zoek naar johan”

De echte johan kan vanwege prive omstandigheden helaas het podium niet meer betreden. Douwe moest vorige week live op de radio een nummer zingen van Twarres, dit verliep prima en kwam terecht in de halve finale van woensdag. Door Douwe zijn eigen geschreven en ingezongen nummer in te zenden, is hij uitgekozen uit enkele honderden mensen. Op woensdag 09-09-2009 is hij gekozen door het volk om in de finale te komen. Douwe is volgens zijn collegas van café De Swetser een echt podiumbeest.
Woensdagmiddag spraken we Douwe voor de Swetser waar hij vertelde dat het allemaal wel heel snel gaat. Gisteren waren we posters aan het uitdelen op het Friesland College verteld Douwe, de jeugd moet ook stemmen natuurlijk. Een lerares haalde Douwe over om voor de klas te zingen in ruil voor stemmen van de hele klas. Douwe zijn telefoon staat de gehele dag al roodgloeiend. Ik heb nu ook zangles verteld de zingende barkeeper enthousiast. Ik heb al wel zangervaring maar het kan nooit kwaad. Eerder zong hij al een jaar of wat in funkrock bandjes. Aanstaande vrijdag is de finale. Wie wordt de nieuwe Johan? 4 finalisten moeten zich bewijzen voor een vakjury, bestaande uit: Mirjam Timmer (zangeres Twarres), Johan van der Veen (de echte Johan), Jacques d’Ancona (jurycriticus) en Jan Douwe Kroeske (muziekkenner). Alles is uiteraard te volgen via “Ruud de Wild en de Q-ochtendshow”, ieder werkdag van 06u tot 09u bij Q-music Mensen, luister as vrijdag live naar de finale op radio Q-music van 06:00 tot 09:00
Provincie:
Tag(s):