zondag, 26. juli 2009 - 20:36

Zwarte cross met 132.000 bezoekers drukker dan ooit

Lichtenvoorde

De dertiende editie van het Zwarte Cross Festival heeft dit weekend ruim 132.000 bezoekers naar het Gelderse Lichtenvoorde getrokken. Zondagmiddag werden om half drie de toegangspoorten van het festivalterrein afgesloten voor bezoekers omdat het terrein tjokvol was. Vorig jaar passeerde het bezoekersaantal voor het eerst de 100.000 bezoekers.

Ook dit jaar blijkt de unieke formule van muziek, motorsport, theater, stunts en ander spektakel verdeeld over drie dagen een succes.Tot op heden is het evenement zonder enige uitzonderlijke incidenten verlopen.

De BN'er-race die zondagmiddag verreden is werd gewonnen door marathonschaatser Erik Hulzebosch. Ook Zwarte Cross diva Gerda havertong, terug na een aantal jaren afwezigheid, sleepte een prijs in de wacht. Zij werd bekroont voor haar derde plek en kreeg de titel 'Zwartste Crosser ooit'.

Tijdens het Zwarte Cross weekend 2009 traden 100 bands uit binnen- en buitenland op, stonden meer dan 300 artiesten op het theater podium en deden ruim 1500 deelnemers mee aan de cross. Het Zwarte Cross terrein is ruim 101.4 hectare groot waarmee het een van de grootste festivals van het land is.
Categorie:
Tag(s):