maandag, 9. november 2009 - 16:55

Zwolse jongeren in debat met Victoria Koblenko

Zwolle

Donderdag 12 november vindt een speciaal debatprogramma plaats voor Zwolse jongeren. Victoria Koblenko gaat in de Statenzaal van het Provinciehuis in Zwolle met jongeren in debat over de vraag: wat weet jij van de Raad van Europa? Dit heeft de provincie Overijssel maandag bekendgemaakt.

Speciale aandacht is er voor mensenrechten, de democratie en het Europees gedachtegoed. Mensenrechten, democratie en een Europees gedachtegoed zijn niet vanzelfsprekend. Voor 60 jaar vrede moet je wel wat doen. Daarom is het noodzakelijk om met elkaar in gesprek te blijven. Nog eens 60 jaar aandacht voor democratie, mensenrechten en ondersteuning aan het Europees gedachtegoed is aan de jongeren van vandaag.

Raad van Europa
De Raad van Europa werd in 1949 opgericht en telt 47 leden. De Raad van Europa heeft drie hoofddoelstellingen: bescherming van de mensenrechten, bevorderen van de democratie en bevordering van het Europees gedachtegoed.

Organisatie
Het jongerendebat wordt georganiseerd door VUconnected in samenwerking met het Windesheim Honours College, de Jongerenraad Overijssel en de Provincie Overijssel en iedereen is welkom.
Provincie:
Tag(s):