maandag, 3. mei 2010 - 17:59

10 Zeeuwse kunstenaars in havengebied

Goes

Fietsen langs het kanaal en de havens en onderweg stilstaan bij kunstwerken en historisch interessante plaatsen. Het havengebied van Goes, waar straks de nieuwe wijk waterstad Goese Schans verrijst, is deze zomer inspiratiebron voor de Zeeuwse kunstenaars Wim Bakker, Eddy Beekman, Annemieke Fanoy, Teja van Hoften, Denz de Kroon/Bianca Runge, Ingrid van de Linde, Rob Maaskant, Glenn Priester, Danny van Rijt en Kees Wijker.

Een wisselwerking tussen de kunst, historie en toekomst, werken, wonen en recreëren, natuur en industrie.

Een fietsroute leidt langs de kunstwerken en historisch interessante plaatsen, van het historische stadshaventje van Goes tot de sluis naar de Oosterschelde (het Goese Sas). Een aanrader is om de route ook een keer in het donker met de auto te doen, want een aantal beelden licht op in de koplampen.

De route is vanaf 4 juni gratis af te halen bij VVV/ANWB in Goes, fietsverhuurbedrijven in Goes en bij het Verkoopinformatiecentrum Goese Schans (Houtkade). De route is binnenkort ook te downloaden via de website.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Culturele Raad Goes. Tevens is er een programma met literatuur (Oek de Jong e.a.), muziek, trekvaart oude boten met Zeeuwse paarden en meer. Dit is te vinden op de website.
www.kanaalkunstgoes.nl
Provincie:
Tag(s):