woensdag, 3. februari 2010 - 21:50

10.000 euro voor het culturele gezicht van Drenthe

Regio

In november 2010 zal de Grote Culturele Prijs van Drenthe weer worden uitgereikt aan een persoon, instelling of groep die van betekenis is voor het sociale en culturele veld in Drenthe. Met ingang van 1 februari kan iedereen kandidaten voordragen voor deze prijs. Vanaf 1955 wordt de prijs door de provincie Drenthe uitgereikt en de winnaars tot nog toe geven een goed beeld van de diversiteit in de Drentse culturele wereld.

Kent u een Drent, een Drentse instelling of Drentse groep die zich op sociaal en cultureel gebied bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt? Dan kunt u deze persoon, instelling of groep voordragen aan de provinciale adviescommissie Grote Culturele Prijs van Drenthe. Deze commissie adviseert gedeputeerde staten van Drenthe in haar keuze voor de winnaar van de prijs.

Er wordt door de commissie vooral gekeken hoe inspirerend het werk is en wat de culturele en sociale betekenis er van is voor de provincie Drenthe. Alle disciplines komen in aanmerking: architectuur, amateurkunst, beeldende kunst, cultuurhistorie (archeologie, monumentzorg), dans, muziek, fotografie en film, theater en letteren (zowel in het Nederlands als in de streektaal). De prijs wordt twee jaarlijks uitgereikt en de winnaar van de prijs ontvangt €10.000 en een bronzen legpenning.

Wanneer u een kandidaat wilt aanmelden, motiveert u dan waarom u vindt dat de kandidaat in aanmerking komt voor de prijs. Een goede motivatie is van groot belang voor het maken een weloverwogen keuze.
Provincie:
Tag(s):