vrijdag, 4. juni 2010 - 16:21

10.000 fietsen in Utrecht lopen kans weggehaald te worden

Utrecht

Aanstaande maandag, 7 juni, start de gemeente Utrecht met een grootscheepse opruimactie van te lang gestalde fietsen in het Stationsgebied.

De gemeente heeft 28 dagen geleden ruim 10.000 fietsen in het gebied voorzien van een blauw label. Fietsen die op 7 juni nog een blauw label hebben, worden weggehaald. Momenteel zijn dat er ruim 1.800.

Utrecht fietst! En veel ook. Dat is niet alleen gezond voor de fietsers zelf, maar ook beter voor de lucht. Steeds meer Utrechters pakken de fiets naar het Station, de gemeente doet er veel aan om te zorgen dat zoveel mogelijk fietsers hun fiets ook netjes kwijt kunnen.

Fietsparkeerbeleid

Fietsklemmen in het Stationsgebied zijn niet bedoeld voor het lang stallen van de fiets. Toch staan er fietsen maandenlang ongebruikt in de klemmen. Daarmee houden zij onnodig parkeerruimte bezet. Ook staan er veel fietsen langere tijd ongebruikt buiten de klem en vormen daarmee vaak een belemmering voor overige gebruikers van het gebied. Om deze reden hanteert de gemeente het beleid dat het verboden is de fiets hinderlijk of gevaarlijk buiten de klem te stallen. Ook mag een fiets niet langer dan 28 dagen aaneengesloten geparkeerd staan in het Stationsgebied. Door deze opruimactie is er vanaf volgende week weer meer ruimte voor de dagelijkse gebruiker van de fietsparkeerplaatsen rondom Utrecht Centraal.

Fiets ophalen?

Fietsen die in het kader van deze actie verwijderd worden, worden 2 weken bewaard bij Fietspunt B.V, Koningin Wilhelminalaan 2A, tel: 030 – 280 34 00. Gedurende deze 2 weken kunt u uw fiets ophalen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en na betaling van EUR 12,50 aan administratiekosten. De openingstijden zijn maandag tot en met donderdag van 08.30 uur tot 16.30 uur.
Provincie:
Tag(s):