vrijdag, 16. juli 2010 - 16:36

125 ballonnen kiezen het luchtruim

Joure

Voor aanvang van het jubileumjaar was de insteek van Stichting Friese Ballonfeesten dat de 25e editie nog grootser moest worden dan dat de afgelopen jaren al het geval was. De organisatie van het grootste ballonfestival van Nederland wilde dus extra uitpakken om er een niet te vergeten feest van te maken.

Het idee ontstond om als belangrijkste onderdeel van de viering in plaats van de normale vijfendertig maar liefst 125 van deze luchtvaartuigen naar de Nutsbaan in Joure te halen. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Maar door de afgelopen maanden de ballonteams in binnen- en buitenland enthousiast te maken, kunnen we nu met een gerust hart zeggen: de mijlpaal is met 128 deelnemers zelfs gepasseerd!

Op woensdag 28 juli, de openingsdag van het vijfdaagse ballonevenement, zullen er dan ook een record aantal heteluchtballonnen opstijgen. De lucht boven Skarsterlân zal gevuld zijn met een bond gekleurd gezelschap, een uniek spektakel in de Nederlandse luchtvaartgeschiedenis. Nooit eerder waren er tijdens een evenement op één moment zoveel ballonnen in de lucht.

De ballonpiloten uit onder andere Nederland, Kroatië, Brazilië en Amerika doen niet alleen mee vanwege hun betrokkenheid bij de Friese Ballonfeesten, maar zeker ook vanwege het meevaren van een groot aantal kinderen. Het gaat om jongens en meisjes met een spierziekte of die te maken hebben gekregen met brandwonden die gratis mee mogen de lucht in. Dit is in samenwerking met Spieren voor Spieren en Kind en Brandwond.

Alle informatie over de 25e Friese Ballonfeesten is te vinden op www.ballonfeesten.nl
Provincie:
Tag(s):