woensdag, 12. mei 2010 - 11:57

16 jaar voor fatale steekpartij Wijchen

Arnhem

De rechtbank heeft woensdag uitspraak gedaan tegen vier verdachten inzake een fatale steekpartij die plaats heeft gevonden in het Paasweekend 2009 in de Wijchense wijk Homberg.

De rechtbank veroordeelt de hoofdverdachte voor medeplegen van moord tot een gevangenisstraf van 16 jaar, waarmee zij boven de eis van de officier van justitie uit gaat.

De 19-jarige zoon van de hoofdverdachte is vrijgesproken van medeplegen van moord maar wel veroordeeld voor medeplichtigheid aan de door zijn vader gepleegde moord. De rechtbank heeft een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk opgelegd, met daaraan verbonden bijzondere voorwaarden.

Twee medeverdachten, beide broers van de ex-echtgenote van de hoofdverdachte, zijn door de rechtbank vrijgesproken nu aan de hand van het dossier niet wettig en overtuigend bewezen kan worden of zij een rol hebben gehad in het geheel en zo ja, wat hun aandeel daarin dan is geweest.

Bij de steekpartij is een 44-jarige in Zwitserland wonende man van Afghaanse afkomst om het leven gekomen. Het slachtoffer was de nieuwe partner van de ex-echtgenote van de 45-jarige hoofdverdachte, die eveneens van Afghaanse komaf is.
Provincie:
Tag(s):