zondag, 18. april 2010 - 21:48

16-jarige overlijdt na gevecht op dansvloer

Burgum

Een 16-jarige inwoner van Burgum is in de nacht van zaterdag op zondag overleden aan zijn verwondingen, welke hij opliep op een dansvloer in 'Club Q'. Na de ruzie is de Burgumer met vrienden haar huis gegaan. Zondagochtend vroeg werd de 16-jarige met spoed per ambulance overgebracht naar het UMCG. Hier overleed hij later die dag.

De 16-jarige kreeg ruzie op de dansvloer van de tweede verdieping, waar op dat moment een `Urban Dance` feest gaande was. Uit onderzoek is tot op heden gebleken, dat op dat moment een groep op de dansvloer stond te springen, te schreeuwen en te duwen. Het 16-jarige slachtoffer stond eveneens op die dansvloer. Daar is hij geslagen en onwel geworden. Samen met zijn vrienden ging het slachtoffer naar huis.

Zondagochtend vroeg kreeg de politie een melding dat de jongen met spoed per ambulance was overgebracht naar het UMCG in Groningen. Hier werd hij in zeer kritieke toestand opgenomen. In de loop van de zondag is de 16 -jarige inwoner van Burgum overleden.

Door politie Fryslân is een onderzoeksteam samengesteld dat bestaat uit 15 rechercheurs. De politie doet zowel een oproep aan de betrokken groep als getuigen van het gebeuren om zich te melden bij de politie. Dit kan via 0900-8844 of bij Meld Misdaan Anoniem via 0800 - 7000.
Provincie:
Tag(s):