dinsdag, 5. januari 2010 - 14:10

170 aangiftes van lekke autobanden

Venlo

De politie roept de hulp in van het publiek bij het oplossen van zo'n 170 aangiftes van het leksteken van autobanden. Tussen 1 november 2009 en 1 januari 2010 zijn er bij de politie 170 zaken in Venlo en omgeving bekend waarbij vaak een of twee autobanden lekgestoken zijn.

De politie neemt deze vernielingen hoog op en is extra alert. Ze roept mensen op om bij verdachte situaties meteen de politie te bellen zodat de meldkamer direct een patrouille aan kan sturen om de verdachte liefst op heterdaad te betrappen. Mensen die veel buiten zijn, zoals hondenbezitters, kunnen een extra oogje in het zeil houden.

De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844. Betrapt u op heterdaad iemand die banden leksteekt? Bel dan 112. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om tips anoniem door te geven via Meld Misdaad Anoniem telefoonnummer 0800-7000.

Uit een analyse blijkt dat het vooral in Blerick en Venlo speelt, maar er zijn ook incidenten bekend in onder andere Tegelen, Maasbree en Baarlo. Regelmatig zijn meerdere auto's in één straat het doelwit en het gebeurt zowel 's avonds als 's nachts. Er is geen echte piek op een bepaalde dag te noemen.

De politie verspreidt informatiebrieven bij bandencentra die bestemd zijn voor slachtoffers. Daarin wordt het belang van het doen van aangifte uitgelegd. Op deze manier wil de politie zoveel mogelijk informatie verzamelen en een goed beeld krijgen waar en wanneer deze incidenten plaatsvinden.

De politie zet ook SMS-Alert in als dit een meerwaarde kan hebben. Hiermee betrekt de politie burgers actief bij de opsporing. Aan de hand van een signalement kunnen abonnees van SMS-Alert uitzien naar bepaalde personen.
Provincie:
Tag(s):