vrijdag, 13. augustus 2010 - 10:04

20 aanhoudingen 107 boetes tijdens gezellige Sneekweek

Sneek

De politie kijkt met tevredenheid terug op de Sneekweek. De gehele week was het bijzonder druk en vooral gezellig in het centrum van de stad, in de jachthavens, op campings en op het Starteiland.

Tijdens de gehele Sneekweek handelde de politie veel meldingen en incidenten af, zoals wildplassen, bezit van drugs, het drinken van alcohol op straat, baldadigheid, geluidsoverlast, rijden en varen onder invloed, snel varen en mishandelingen. Overmatig alcoholgebruik zorgden vaak voor baldadig gedrag, vernielingen en vechtpartijen op de wal maar ook aan boord van schepen.

Er werden 107 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere wildplassen, het drinken van alcohol op straat, baldadigheid, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en illegaal zwemmen. Daarnaast werden 20 personen aangehouden. In dit geval ging het om mishandelingen en vernielingen, een diefstal van een fiets en een diefstal met geweld. Het Verkeershandhavingsteam van politie Fryslân hield woensdagmiddag en avond een alcoholcontrole waarbij tegen 5 automobilisten proces-verbaal werd opgemaakt .

Tegen een schipper werd door de waterpolitie proces-verbaal opgemaakt omdat hij te veel had gedronken. Het bezoek van Hare Majesteit Koningin Beatrix verliep rustig. Uiteraard was er veel publiek op de been maar er deden zich geen ongeregeldheden voor.

Door de politie werd zowel in de stad als op het water toezicht gehouden. De politie Fryslân werd daarbij geassisteerd door de waterpolitie van het KLPD, de havenmeesters en de toezichthouders van de gemeente Sneek, de portiers van horecagelegenheden en beveiligingsmedewerkers. Door de aanwezigheid camera’s in combinatie met surveillerende agenten konden ruzies en overlast in veel gevallen worden voorkomen. De politie Fryslân is zeer tevreden over de samenwerking met de diverse ketenpartners zoals de Gemeente, Ghor, Brandweer en de horeca en beveiliging.
Provincie:
Tag(s):