zondag, 6. juni 2010 - 18:28

22 personen vast na executieactie politie

De politie Fryslân heeft, in samenwerking met parketwachters van de Regio Groningen en Drenthe en medewerkers van de Dienst Vervoer en Ondersteuning van Justitie en de Unit Executie OM van het CJIB, zaterdag in Fryslân een executieactie gehouden.

Bij een dergelijke actie worden mensen bezocht die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten of achterstallige boetes moeten betalen.

Tijdens de actie werden 145 adressen in de stad bezocht. Twee rijbewijzen werden ingevorderd als dwangmaatregel voor het betalen van boetes. Daarnaast werd in totaal € 6500,- aan openstaande boetes geïnd. 24 personen werden aangehouden omdat ze de openstaande boete niet direct konden betalen of nog een straf uit moesten zitten. Na het betalen van deze achterstallige boete mochten twee alsnog het bureau verlaten.


22 personen zijn ingesloten om hun hechtenis uit te zitten. Zo had een 31-jarige man uit Drachten nog 120 dagen open staan. Een 29-jarige man uit Sneek moest nog 44 dagen zitten en een 27-jarige man uit Leeuwarden nog 46 dagen. In totaal moesten 374 dagen hechtenis uitgezeten worden.
Provincie:
Tag(s):