donderdag, 22. april 2010 - 9:06

30 Procent afvaltransport de fout in

Breda

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag 21 april 2010 in samenwerking met de Belgische Wegpolitie, Koninklijke Marechaussee en VROM op de A16 ter hoogte van Breda een afvaltransportcontole gehouden.

Negentig vrachtauto’s zijn gecontroleerd. Dertien van de 32 afvaltransporten bleken niet in orde. Zeven vrachtauto’s zijn stilgezet in verband met technisch gebreken. Een 52-jarige chauffeur uit Boxmeer bezorgde een van de motorrijders een wit pak omdat champignonnenmest de laadruimte voortijdig verliet door een haperend luik. Een Slowaakse chauffeur moest direct 1500 euro afrekenen, omdat hij afval vervoerde zonder vergunning.

Aan beide zijden van de A16 zijn vrachtauto’s tussen 10.00 en 15.30 uur naar de parkeerplaats Hazeldonk geleid. In dertien gevallen zal VROM een nader onderzoek instellen naar het afvaltransport. Een transporteur van oude accu’s had zich o.a. niet gehouden aan de 3-dagen-melding.

De technisch gebreken die de vrachtauto’s op de parkeerplaats hielden waren defecte remmen (3x), gescheurde remschijven (2x) en defecte veersystemen (2x). In totaal is er 14 keer bekeurd voor technische gebreken. Twee keer is er proces-verbaal opgemaakt voor het onjuist vervoer van gevaarlijke stoffen: niet goed vast zetten van de lading en niet bij zich hebben van een gevarenkaart.
Provincie:
Tag(s):