zondag, 16. mei 2010 - 10:15

3000 kilo hasj in zeiljacht op Noordzee

Makkum

Op vrijdagmiddag 14 mei heeft het Kustwachtvliegtuig, tijdens een reguliere patrouillevlucht, midden op de Noordzee een zeiljacht waargenomen.

De bemanning van het zeiljacht gaf het Kustwachtvliegtuig een verdachte verklaring aangaande de bestemming van de reis en de te volgen route. De bemanning van het Kustwachtvliegtuig heeft deze informatie doorgegeven aan de Handhavingdesk van het Kustwachtcentrum te Den Helder.

Het Kustwachtcentrum heeft gisteravond en afgelopen nacht de scheepsbeweging van het jacht in de gaten gehouden. De opvallende scheepsbeweging van het jacht was voor de Kustwacht aanleiding om het zeiljacht te onderwerpen aan een controle. Opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee zijn tussen Vlieland en Terschelling aan boord van het jacht gegaan.

Aan boord is een aanzienlijke hoeveelheid drugs, een partij van ongeveer 3000 kilo hasj, aangetroffen. De Koninklijke Marechaussee heeft hierop de bemanning van het zeiljacht aangehouden en het zeiljacht in beslag genomen.De aangehouden bemanning en het zeiljacht zijn overgebracht naar Harlingen. In Harlingen is het jacht onderworpen aan een technisch onderzoek en is de bemanning van het zeiljacht gehoord. Uit dit verhoor bleek vermoedelijke betrokkenheid van nog een ander zeiljacht. In de haven van Makkum is later een tweede zeiljacht in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):