donderdag, 27. mei 2010 - 10:54

3,2 miljoen voor brandwondenzorg

Beverwijk

Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) trekt 3,2 miljoen euro extra uit voor de brandwondenzorg in ons land. Dat maakte hij vandaag bekend tijdens een werkbezoek aan het brandwondencentrum in Beverwijk.

De drie Nederlandse brandwondencentra (Beverwijk, Groningen en Rotterdam) lijden al jaren verlies omdat de zorg voor patiënten met brandwonden aanzienlijk duurder is dan voor veel andere patiënten. Daardoor leggen de brandwondencentra een te groot beslag op de totale begroting van de ziekenhuizen waarin ze zijn gevestigd.

Brandwondenpatiënten vergen een langdurige behandeling. De zorg voor hen gebeurt door multidisciplinaire teams waarin circa zes verschillende specialisten samenwerken. Dat verhoogt de kosten. Ook is het bij brandwondenpatiënten vaak noodzakelijk meerdere malen te opereren en gaan brandwonden gepaard met een langdurige revalidatie. Verder wordt bij het verzorgen van deze patiënten veel verband gebruikt en zijn warmtehemels noodzakelijk. Ook hierdoor stijgen de kosten.

Klink pakt dat nu aan door met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2009 het ziekenhuis in Beverwijk 9 ton extra te geven. Dat in Groningen krijgt er 1,1 miljoen bij en het ziekenhuis in Rotterdam 1,2 miljoen euro.
Provincie:
Tag(s):