dinsdag, 13. april 2010 - 19:44

35 jongeren opgepakt voor 225 misdrijven

Veldhoven

De politie in Veldhoven heeft de afgelopen maanden een groot onderzoek uitgevoerd naar een criminele groep jongeren. Daarbij werden in totaal 35 personen aangehouden of gehoord als verdachten.

De politie denkt hiermee ongeveer 225 misdrijven opgelost te hebben. De gemeente Veldhoven is inmiddels begonnen met een nazorgtraject ter ondersteuning van de ouders.

Afgelopen zomer en najaar kwamen bij de politie en de gemeente de nodige meldingen en aangiften binnen van vernielingen, diefstallen en brandstichtingen die in heel Veldhoven waren gepleegd. Daarnaast was er in de wijk 't Look een groep jongeren actief die voor de nodige overlast zorgde.

De politie heeft vervolgens veel tijd geïnvesteerd in het in kaart brengen van de betrokken jongeren en de gepleegde feiten. Medio januari werden de eerste verdachten aangehouden.

Tot eind maart werden in totaal 35, voor een groot deel minderjarige, autochtone personen aangehouden of gehoord als verdachten. De 'harde kern' van de aangehouden verdachten verbleef tot medio vorig jaar vaak op de hangplek aan de Klokkenmaker. Later verplaatste de groep zich naar de hangplek aan de Zilversmid.
Provincie:
Tag(s):