zaterdag, 12. juni 2010 - 20:37

37 aanhoudingen bij demonstratie NVU

Venlo

Bij de demonstratie van de Nationale Volksunie (NVU) zaterdag in Venlo zijn 37 aanhoudingen verricht. De demonstratie is verder gecontroleerd en met weinig problemen verlopen, zo meldde de politie na afloop.

Tijdens de betoging werden 36 tegendemonstranten aangehouden voor met name het overtreden van de noodverordening en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Een verdachte uit de rechtse beweging werd aangehouden voor het uitbrengen van de Hitlergroet. Onder de aangehouden personen zijn er 22 van de Duitse nationaliteit.

De opkomst aan beide zijden was geringer dan verwacht: naar verwachting circa 60 NVU-ers en evenzoveel tegenactivisten. De politie is tevreden over het verloop.

Tijdens de demonstratie heeft zich geen groot geweld voorgedaan. Een enkele keer moest er licht worden ingegrepen. De politie wist door de grote inzet de veiligheid te bewaren. Ze hebben dan ook voorkomen dat de NVU aanhangers en de tegendemonstranten elkaar getroffen hebben. Tot confrontaties tussen beide groepen is het dus niet gekomen.

De politie heeft totaal circa 400 medewerkers ingezet van het korps Limburg-Noord en diverse andere korpsen uit Nederland. Daarnaast ook medewerkers van de gemeente Venlo en de Duitse politie.
Provincie:
Tag(s):