zondag, 14. maart 2010 - 15:26

39e Nationale Boomfeestdag in Hellendoorn

Hellendoorn

De gemeente Hellendoorn doet op 17 maart a.s. alweer voor de 39e maal mee aan de Nationale Boomfeestdag. 'Het landelijke thema is dit jaar ‘bomen verbinden’', meldt de gemeente.

Wethouder Paalman plant deze dag om 10.00 uur samen met de kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool ‘Peppel’ een elftal esdoorns aan de Paulus Potterstraat. Deze bomen vervangen de huidige aanplant.

Deze bomen krijgen weinig tot geen kans om verder uit te groeien omdat deze in zogenoemde plantvakken zijn aangelegd. De nieuwe bomen, de Acer rubrum ‘Scanlon’, hebben opvallende oranjeronde tot purperrode bladeren in de herfst.

De groeiplek wordt verbeterd waardoor deze nieuwe bomen een betere groei- en beeldkwaliteit kunnen bereiken. Met een breedte van 3-4 meter passen deze esdoorns ook prima in een smalle straat.

In de week voor de boomfeestdag lopen de kinderen een fotopuzzeltocht. Tijdens deze tocht gaan ze op zoek naar allerlei bomen en planten in hun eigen school- en leefomgeving. Kinderen spelen (te) weinig buiten en bewegen (te) weinig. Kinderen moeten meer naar buiten. De boomfeestdag ‘helpt’ om ze op een speelse manier in aanraking te komen met de natuur.

Wethouder Paalman zal degenen die het best op de hoogte zijn van de natuur in de omgeving van de school, verrassen met een prijsje. De kinderen krijgen vervolgens allemaal een diploma en een herinnering.

Aan de andere kinderen op de school is gevraagd een kleurplaat te maken. De wethouder maakt na het planten de winnaars van de kleurwedstrijd bekend. De boomfeestdag krijgt een extra feestelijk tintje door de komst van Kok Kareltje en zijn vrienden.

Zij wonen in Avonturenpark Hellendoorn, zijn gek op slagroomtaarten en zorgen altijd voor dikke pret. Maar ter gelegenheid van de boomfeestdag zullen ze ook serieus met de kinderen in gesprek gaan over het thema ‘bomen verbinden’. Iedereen is van harte welkom om de nationale boomfeestdag van dichtbij mee te maken.
Provincie:
Tag(s):