woensdag, 14. juli 2010 - 14:27

75e Sneekweek in met Oranje tintje

Sneek

Hare Majesteit de Koningin zal op Hardzeildag, woensdag 11 augustus, met De Groene Draeck de Sneekweek bezoeken.

In 2010 wordt voor de 75-ste keer de Sneekweek georganiseerd.
Het lustrum wordt dit jaar uitgebreid gevierd. Een speciale jubileumcommissie is al geruime tijd bezig om allerlei extra activiteiten rondom dit lustrum te organiseren.

De Sneekweek, het grootste zeilevenement van Europa op binnenwateren, wordt dit jaar voor de 75ste keer georganiseerd.
De Sneekweek 2010 start op vrijdag 6 augustus a.s. De officiële opening van de Sneekweek is traditioneel in de stadhuistuin en wordt gevolgd door een vlootschouw in de stadsgrachten. Dit festijn, het grootste zeilevenement op binnenwater in Europa, is een zesdaags zeilevenement, waaraan naar verwachting circa 1000 zeilers deelnemen verspreid over een 40-tal klassen. De wedstrijdenreeks start op zaterdag. Overdag zijn er wedstrijden op de Snekermeer en wordt er om de eer gestreden. In de binnenstad vinden verschillende festiviteiten plaats voor de vele tienduizenden bezoekers die voor de sfeer komen.

De woensdag in de Sneekweek is de zgn.” Hardzeildag”, dat is het hoogtepunt van de Sneekweek. Vele toeschouwers komen dan naar het Starteiland. ’s Morgens om 10.00 uur starten de eerste zeilwedstrijden. De verschillende wedstrijdklassen starten met tussenpozen van enkele minuten. In het begin van de middag finishen de vroege starters en starten de grote wedstrijdschepen. De Koningin zal met De Groene Draeck aanmeren aan het Starteiland voor een kort bezoek aan de Koninklijke Watersportvereniging Sneek.
Provincie:
Tag(s):