maandag, 17. mei 2010 - 16:20

8,5 miljoen voor verplaatsen Dierenpark Emmen

Emmen

Minister Tineke Huizinga van VROM heeft maandag 8,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de verplaatsing van het Dierenpark Emmen. 'Dit vindt plaats in het kader van het project Atalanta waarbij het centrum van Emmen de komende jaren ingrijpend op de schop gaat', meldt het ministerie van VROM maandag.

'Het is goed dat we dit ambitieuze project nu een duwtje in de rug kunnen geven. De verplaatsing baant de weg voor een duurzame en dynamische economische ontwikkeling van het stadshart, en het opent veelbelovende perspectieven voor de toekomst van het Dierenpark,' aldus Huizinga.

Om ruimte te maken voor een nieuw en aantrekkelijk stadshart, verhuist het Emmer Dierenpark van het oosten naar het westen van de stad. Het Dierenpark wordt hier onderdeel van een Belevenspark van 35 hectare met ook ruimte voor een modern stadstheater.

De vrijkomende locatie aan de Hoofdstraat wordt herontwikkeld tot een nieuw stadshart. Bijzonder is dat het parkachtige karakter van het 12 hectare grote gebied behouden blijft.
Provincie:
Tag(s):