maandag, 1. maart 2010 - 11:27

A2 voor sommigen een racebaan

Utrecht

Twee automobilisten raakten op zondagochtend hun rijbewijs kwijt omdat zij meer dan 50 km/u te hard reden. Een derde, een Belg, moest zijn portemonnee flink aanspreken.

Rond 09.30 zagen agenten een 37-jarige automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 ter hoogte van Maarssen rijden. Zij klokten de Zaandammer op (al gecorrigeerd) 142 km/u op een weggedeelte waar de maximumsnelheid van 90 km/ geldt. Hij werd aan de kant gezet. Tegen de Zaandammer is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rond 10.20 uur werd weer een hardrijder op de A2 ter hoogte van Maarssen betrapt. Agenten zagen dat een 51-jarige automobilist uit Bemmel met de nodige haast in de richting van Amsterdam reed. Hij reed met een snelheid van 150 km/u, wat na de wettelijke correctie 145 km/u werd. Omdat ter plaatse een maximumsnelheid van 90 km/u geldt, reed de Bemmelaar dus 55 km/u te hard. De agenten gaven hem een stopteken. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Omstreeks 23.55 uur controleerden agenten op de dezelfde rijksweg de snelheid van diverse auto’s bij wegwerkzaamheden. Daar werd een 28-jarige bestuurder uit Hijst (België) aan de kant gezet. De bestuurder reed waar hij maximaal 90 km/u mocht rijden met ruim137 km/u voorbij. Hij kreeg een bekeuring van €400, =.
Provincie:
Tag(s):