maandag, 26. april 2010 - 21:56

Aandacht voor gezochte crimineel in Opsporing Verzocht

Kennemerland

In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 27 april wordt aandacht besteed aan een nieuwe naam op de Nationale Opsporings Lijst, de lijst met de meest gezochte criminelen van ons land: Alex Kwame Fuachie

Fuachie wordt gezocht omdat hij in april 2008 samen met een vriend een Bloemendaals gezin overviel.

Hij werkte al vier jaar als klusjesman voor het gezin. Bij de overval werd de vader zo hard tegen zijn hoofd geschopt dat hij een schedelbreuk opliep. Toen hij bewusteloos was, werd hij in zijn buik geschoten. De moeder en dochter werden vastgebonden en ook beschoten. Fuachie en zijn mededader vluchtten uiteindelijk met bankpasjes van de familie.
De mededader werd al snel aangehouden en is inmiddels veroordeeld tot 18 jaar, maar Alex Kwame Fuachieloopt nog vrij rond.

In Opsporing Verzocht(ned 1. 21.45 uur) zijn verschillende beelden van hem te zien.Alex Kwame Fuachie is nu 32 jaar,is afkomstig uit Ghana,is 1.75 m, vrij gedrongen en spreekt gebrekkig Engels. Hij verbleef hier illegaal met een van iemand anders gestolen naam. Hij noemde zich ‘George’.

Waarschijnlijk zit hij in een illegaal circuit en maakt mogelijk weer gebruik van een valse naam.

De Nationale Opsporings Lijst bestaat inmiddels uit 9 mannen.
Andere gezochten zijn Evert Sijahailatua voor een poging tot liquidatie, Sharif Korz voor een moorden Jian Xia,ook een vermoedelijke moordenaar(een Kennemerlandse zaak).Rene Pouw wordt gezocht wegens drugshandel, net als John Hilkens.Durim Gremaj is een gevluchte zedendelinquent en mensenhandelaar, Estin Habibovic pleegde een zeer gewelddadige woningoverval. Dino Soerel wordt gezocht voor drugshandel en omdat hij mogelijk opdracht heeft gegeven tot liquidaties.
Provincie:
Tag(s):