zondag, 28. maart 2010 - 18:25

Aanhouding bij brand na aantreffen dode

Gouda

De politie heeft zaterdag een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een nog onbekende man die door de brandweer werd aangetroffen in een pand waar een brand woedde.

Toen de brandweer, in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 maart, in het pand kwam om een brand te blussen, troffen ze daar het stoffelijke overschot aan van een nog onbekende man. ‘De man is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen’, meldt de politie zondag.

Om 3.45 uur kreeg de brandweer een brandmelding van een woning op de 3e verdieping van een flat aan de Bernadottelaan. Inmiddels heeft de politie een verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van het slachtoffer.

De man was op moment van de brand in het pand aanwezig. Hij is naar aanleiding van de brand met ademhalingsmoeilijkheden in het ziekenhuis opgenomen, maar kon na korte behandeling het ziekenhuis verlaten.

Sinds zaterdagochtend is een Team Grootschalige Opsporing opgestart (TGO) bestaande uit 25 rechercheurs. De technische recherche is nog steeds in de woning bezig om minutieus een sporenonderzoek uit te voeren. Daarnaast is er onder andere een buurtonderzoek uitgevoerd.

De vijf omliggende appartementen zijn ontruimd vanwege de rookontwikkeling. De bewoners kunnen hun huizen weer in, zodra het onderzoek in de woning aan de Bernadottelaan is afgerond.

De politie wil graag in contact komen met mensen, die we nog niet hebben gesproken, en die meer informatie hebben over de bewoners van de woning. Contact opnemen kan via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):