dinsdag, 15. juni 2010 - 14:45

Aanhouding GHB-dealer na diverse mensen bewusteloos op straat

Heerenveen

De politie heeft eind vorige maand een 30-jarige inwoner uit Heerenveen aangehouden voor het vervaardigen- en verhandelen van GHB.

Het politiekorps is het afgelopen jaar geconfronteerd met diverse gevallen waarbij mensen in de weekenden, na het uitgaan, bewusteloos op straat werden aangetroffen na het gebruik van GHB. In verband hiermee startte de politie een onderzoek.

Aanhouding

Uit het onderzoek bleek dat een 30-jarige inwoner van Heerenveen zich vermoedelijk bezig hield met het vervaardigen en verstrekken van GHB. Op donderdag 27 mei 2010 hield de politie deze 30-jarige aan. In zijn woning trof de politie ¾ liter GHB, een hoeveelheid GBL (zelfde vloeistof maar ministens dubbel zo sterk als GHB) en andere bestanddelen waarmee GHB gemaakt wordt, aan.

Verhoor

Tijdens het verhoor bekende de man al enkele jaren GHB te vervaardigen en dit ook aan diverse gebruikers te verstrekken. Hij verklaarde in de afgelopen twee jaar ongeveer 13 liter GHB verkocht te hebben. De man is zelf zwaar verslaafd aan GHB. In verband met zijn verslaving is de man na het ingestelde onderzoek weer in vrijheid gesteld en laat zich nu onderbehandeling stellen. Ook met enkele afnemers is gesproken en zij hebben een verklaring afgelegd.
Provincie:
Tag(s):