dinsdag, 15. juni 2010 - 20:24

Aanhouding in liquidatiezaak Peter Petersen

Bussum

De politie Gooi en Vechtstreek heeft dinsdagmorgen 15 juni 2010 een
41-jarige inwoner van Soest aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op vastgoedhandelaar Peter Petersen.

Peter Petersen werd op 3 maart 2009 voor een hotel aan de Amersfoortsestraatweg in Bussum doodgeschoten in een auto. Sindsdien heeft de recherche van de politie Gooi en Vechtstreek onafgebroken aan de moordzaak gewerkt. Dit leidde dinsdag tot de aanhouding van de Soestenaar. Het onderzoek loopt verder.

Gelijk na de aanhouding deden 200 rechercheurs van de Nationale Recherche en de FIOD doorzoekingen in zestien woningen, drie bedrijven en twee bankkluizen. Dit onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket richt zich op witwassen en staat los van het onderzoek naar de moord op Petersen.

Hoofdverdachte in dit witwasonderzoek is de aangehouden Soestenaar, die vermoedelijk op grote schaal criminele winsten heeft witgewassen. Hij wordt inmiddels in verband gebracht met een groot aantal verdachte financiële transacties, de financiering van hennepkwekerijen en de internationale handel in cocaïne. Behalve de man uit Soest zijn er in het onderzoek nog twaalf andere verdachten.
Provincie:
Tag(s):